ozon

Ózonos lakás fertőtlenítés Budapesten

A szagok eltüntetése a lakásból

A kellemetlen szagokat, a forrásuk és a keletkezésük szerint kell vizsgálni ahhoz, hogy véglegesen meg tudjuk szüntetni. Az ózonos fertőtlenítés a felület oxidálásával működik és mellékhatásként szagtalanít. Az enyhe szagokat, mit az cigarettafüst, képes eltüntetni az ózon, de azokat az erős szagokat, melyek folyamatosan megújulnak, semmilyen módszer nem tudja eltüntetni, a szagok forrásának felszámolása nélkül.

A lakás illata kihat a közérzetünkre.

A kiömlött parfüm, beleívódik a padlóba, a penész, nem csak a falon, de a fal anyagában is jelen van. Szellőztetéssel, szárítással, takarítással meg kell szüntetni a szagok forrását és csak utána érdemes az ózongenerátort használni.

A makacs cigaretta szag eltüntetése

Az olyan lakásokban, ahol évekig dohányoztak, a bútorokba és a falakba mélyen beívódik cigaretta füst szaga és előfordulhat, hogy még egy tisztasági festés után is érezhető marad. A dohány szagú lakásokban, az első számú teendő, hogy minden textilt mosni kell, a függönytől, a kanapé huzatig.

A koszos radiátor belseje
Ilyen egy koszos radiátor belseje.

A textíliák után jöhet egy nagyon alapos nagytakarítás, ami a radiátorokra is kiterjed. A radiátorok belsejében, a por és nikotin lerakódások kellemetlen szagot árasztanak fűtési szezonban. Speciális, vegyszeres, vizes radiátortisztítással leszerelés nélkül is el lehet távolítani a jellegzetesen, barnás lerakódásokat, így a fűtési szezon elejére jellemző, kellemetlen szagok forrása megszűnik.

A koszos radiátor belseje
Ilyen egy koszos radiátor belseje.

A huppogó lamináltpadló, vagy a felpúposodott linóleum, mint egy pumpa, minden rálépéskor egy kis cigarettaszagú levegőt juttat a padló alól a tiszta lakásba. Sajnos ilyen esetekben elkerülhetetlen a burkolat cseréje.

A klíma nagyon könnyen összeszedi, nem csak a füstöt, de még az elektromos cigaretta gőzét is. Érdemes még a festés előtt kitisztíttatni a klímát. Az ilyen, szennyezett klímákat nem elég illatosított sprayvel befújni, de egy alapos klímatisztítás tökéletesen el tudja távolítani a büdös, nikotin lerakódásokat.

klímatisztítás Budapesten - kattintson a képre

Ha minden praktika ellenére marad a cigi szag, akkor csak a lakás festés segíthet, festés után pedig egy ózonos kezelés.

ózon molekulák